
Як швидко приготувати вечерю з мінімуму продуктів
Кулінарні лайфхаки: як швидко приготувати вечерю з мінімуму продуктів
Іноді після напруженого дня так хочеться швидко приготувати смачну вечерю, але холодильник нагадує про себе лише кількома залишками продуктів. Не хвилюйтеся! Із базового набору інгредієнтів можна створити ситні та смачні страви, витративши мінімум часу. Ось кілька перевірених лайфхаків.
1. Використовуйте універсальні основи
Відварений рис, паста або картопля – це відмінна база для швидких страв. До них можна додати що завгодно: залишки овочів, консервовану рибу, ковбасу або сир. Наприклад, смажена рисова суміш з овочами та яйцем готується менше ніж за 15 хвилин і завжди виходить ситною.
2. Страви з однієї сковороди
Щоб зменшити кількість брудного посуду і скоротити час приготування, об’єднуйте інгредієнти в одній сковороді. Смажена курка з овочами, овочеве рагу з консервованими бобами або омлет з сиром і залишками зелені – все це швидко, смачно і економно.
3. Консерви та заморожені продукти – ваші друзі
Консервовані помідори, тунець, кукурудза або горошок допоможуть зробити страву яскравою і смачною без зайвих походів до магазину. Заморожені овочі чи морепродукти – швидкий спосіб додати поживність та колір до будь-якої страви.
4. Легкі салати і закуски
Із залишків овочів можна приготувати швидкі салати. Наприклад, змішайте огірок, помідор і трохи сиру, додайте олію та спеції – легка і корисна вечеря готова. Додавайте варене яйце або залишки м’яса для більшої ситності.
5. Паста на швидку руку
Паста готується всього 7–10 хвилин. Вона чудово поєднується з соусом із залишків продуктів: вершки, томати, трохи сиру, часник або зелень – і смачна вечеря готова.
Висновок
Навіть із мінімального набору продуктів можна швидко приготувати смачну, ситну та різноманітну вечерю. Головне – творчий підхід і використання універсальних інгредієнтів. Наступного разу, коли часу мало, спробуйте один із цих лайфхаків, і вечеря буде готова менше ніж за півгодини.